Lastenhuoneen matto

 

liikennematto

Se on valmis! Lastenhuoneen liikennematto nimittäin. Oikea työvoitto kaiken piirtämisen, leikkaamisen, teippaamisen ja painamisen jälkeen. Koko huone näyttää heti valoisammalta, varsinkin tänään kun aurinko paistaa.

Sopiva liikennematto oli etsinnässä noin kolme vuotta ennen kuin näin H&M:n printtimaton viime syksynä. Sen koko oli 130 x 90 cm, eli meille liian pieni, joten päätin painaa riittävän suuren maton itse. Tilasin Ellokselta luonnonvalkoisen puuvillamaton, jonka lyhensin oikean pituiseksi. Painoin autotien mustalla tekstiilivärillä, ja käytin painoalueen rajaamiseen kontaktimuovia ja teippiä. Silittämisen jälkeen suihkutin tekstiilisuojaa, joka muodostaa tekstiilin pintaan suojaavan kalvon. Pienet tahrat voi pyyhkiä, eikä tarvitse pestä heti koko mattoa.

Iso matto suojaa parkettia pahimmilta kolhuilta poikien ollessa pieniä. Lisäksi teiden väliin jää tyhjiä tontteja, joille voi rakentaa vaikka duplotaloja, ja kaistat ovat riittävän leveitä myös yksivuotiaan muoviautoille. Huomioin kuvion painamisessa myös kalusteiden paikat, ettei esimerkiksi hylly tai sängyn jalka osu keskelle tietä.

Materiaali: Puuvilla
Väri: Luonnonvalkoinen/musta
Koko: 252 x 202 cm

liikennematto_tarvikkeet
Tarvikkeet: puuvillamatto, kontaktimuovia, teippiä, tekstiiliväriä, vaahtomuovituputin ja paljon kiireetöntä aikaa

6 kommenttia artikkeliin ”Lastenhuoneen matto

    1. Kiitos 🙂 meilläkin tykkää (onneksi) lapset ja vanhemmat. Itse tekemällä saa just sellaisen kuin haluaa, kunhan innostus tekemiseen säilyy ja lopputulos on suunnilleen sellainen kuin kuvitteli. Yhtä valmistunutta kohti on helposti kolme keskeneräistä projektia.

      Tykkää

Jätä kommentti